czwartek, 5 maja 2016

Ciasto czekoladowe z fasoli i banana

puszka konserwowej fasoli czerwonej (większa)
pół banana (ok. 100g)
3 łyżki nasion słonecznika lub posiekanych orzechów np. włoskich (może być więcej)
3-4 łyżki xylitolu (cukier brzozowy)
4 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju rzepakowego
4 łyżki kakao
Fasolę odsącz i bardzo dokładnie przepłucz. Zmiksuj w Multi Rozdrabniaczu z jajkami i bananem. Dodaj słonecznik lub orzechy, olej, proszek do pieczenia, jogurt i fruktozę. Wymieszaj. . Wlej ciasto do Silikonowego Króla. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę, potem zwiększ temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 20 minut (aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy). Poczekaj aż ostygnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz