- 5 marchewek
- 4 korzenie pietruszki
- 4łodygi selera naciowego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty chili
- świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki oleju rzepakowego
dip:
- 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
- 2 łyżki chrzanu śmietankowego
- 1 łyżka majonezu (light lub dietetyczny)
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 korniszony
- 10 marynowanych pieczarek
Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w słupki. Do miski do ciasta wlej olej, włóż warzywa, dopraw i wymieszaj dłońmi, olej z przyprawami został dokładnie rozprowadzony po warzywach. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Warzywa wyłóż na silikonowej macie.
Piecz 25-30 minut - do dowolnego zrumienienia
Dip: w Multi Rozdrabniaczu wymieszaj jogurt, łagodny chrzan śmietankowy, majonez, natkę i dopraw do smaku. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę, pieczarki posiekaj, składniki wymieszaj dokładnie.
Warzywne frytki podawaj z dipem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz