piątek, 13 maja 2016

Grillowane klopsiki z grilla.

Składniki:
  • 60 dkg zmielonej karkówki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • listki z jednej gałązki rozmarynu

Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać za pomocą Multi Rozdrabniacza. Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i zioła. Wyrobić na gładką masę.
Z mięsa uformować podłużne wałeczki. Nadziać na patyczki do szaszłyków. Umieścić  na tacce do grillowania i położyć na grillu. Piec ok 30 minut, obracając.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz