8 podobnej wielkości ziemniaków
120 ml oliwy z oliwek
gałązka rozmarynu
1 ząbek czosnku
Sól morska
pieprz mielony
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, nie obierać ze skórki. Każdego z nich ułożyć na desce do krojenia i naciąć w odstępstwach 2-3 mm nie przecinając ich do końca.
W Multi Rozdrabniaczu posiekać drobno listki rozmarynu i czosnek. Utrzeć z oliwą z oliwek doprawiając ją solą i pieprzem do smaku.
Używając Silikonowego Pędzelka nasmarować marynatą wszystkie ziemniaki, tak by oliwa dostała się pomiędzy nacięcia.
Piec na Półmisku Grillowym Ultra Pro około 30 minut (w temperaturze 180 stopni). Po 20 minutach ziemniaki ponownie posmarować marynatą. Piec do momentu, aż ziemniaki będą miękkie i rumiane.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz