- 200 g marchwi
- 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
- 200 g gruszek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
- 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
- sok z 1/2 cytryny
- woda (gorąca)
Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.
Dodać pozostałe składniki i miksować.
Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.
Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.
Przelać do butelek lub innych naczyń.

- 200 g marchwi
- 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
- 100 g brzoskwiń
- 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
- sok z 1/2 cytryny
- woda (gorąca)
Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.
Dodać pozostałe składniki i miksować.
Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.
Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.
Przelać do butelek lub innych naczyń.

- około 400 gramów dyni, obranej, pokrojonej na kawałki (u mnie mrożona)
- 2 jabłka, obrane ze skórki
- 1 banan
- 1 sok z cytryny
- 100 g cukru
- gorąca woda
Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.
Dodać pozostałe składniki i miksować.
Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.
Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.
Przelać do butelek lub innych naczyń.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz