czwartek, 28 kwietnia 2016

Kubuś

  • 200 g marchwi
  • 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 200 g gruszek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda (gorąca)
Marchew utrzeć. 

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.

Dodać pozostałe składniki i miksować.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.

Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub innych naczyń.



  • 200 g marchwi
  • 350 g jabłek (obranych i pokrojonych na ćwiartki)
  • 100 g brzoskwiń
  • 100 g cukru trzcinowego lub zwykłego
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda (gorąca)
Marchew utrzeć.

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.

Dodać pozostałe składniki i miksować.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.

Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub innych naczyń.




  • około 400 gramów dyni, obranej, pokrojonej na kawałki (u mnie mrożona)
  • 2 jabłka, obrane ze skórki
  • 1 banan
  • 1 sok z cytryny
  • 100 g cukru
  • gorąca woda
Dynię rozmrozić, zmiksować.

Dolać 750 ml wrzącej wody, i gotować.

Dodać pozostałe składniki i miksować.

Uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów i pasteryzować.

Na koniec zmiksować delikatnie - zwiększając stopniowo.

Przelać do butelek lub innych naczyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz