- 2 g żelatyny
- 2 żółtka
- 50 g cukru
- 100 g serka homogenizowanego waniliowego
- 90 g (100ml) masy kasztanowej, ewentualnie konfitura, marmolada lub nutella
- 6 herbatników
Przygotowanie:
Rozpuścić żelatynę w minimalnej ilości wody. W Micro Nova Dzbanek 1l wymieszać żółtko z cukrem. Pod przykryciem podgrzać w mikrofali 20 sec., moc 360W.
Wymieszać i podgrzać jeszcze 20 sec. Powoli mieszając Neo Trzepaczką dodać żelatynę tak, by połączyły się składniki.
Odstawić na 2 min. Dodać serek i ponownie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić w Kuchciku. Dodawać stopniowo po łyżce ubitej śmietany do masy w Micro Nova Dzbanku 1l. Uprzednio natłuszczone oliwą pojemniki Wieży Dekor wypełnić do połowy masą, dodać 1 łyżkę kasztanowej masy, do pełna dopełnić masą śmietanową. Na koniec posypać rozkruszonymi herbatnikami. Zamknąć pojemniki i wstawić na min. 12h do lodówki.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz