
Opis w tym przypadku jest chyba zbyteczny :)
Pamiętaj tylko, aby nie przeciąć dolnej skóry chleba i nóż powinien być bardzo ostry, aby czynność tę wykonać bezproblemowo.
Zgodnie z prośbą dodaję przepis:
Składniki:
- chleb
- ser
- cebula, ale zielona jej część (cebula dymka)
- mak
- masło
- chleb
- ser
- cebula, ale zielona jej część (cebula dymka)
- mak
- masło
Chleb kroimy wzdłuż i wszerz jak na zdjęciu. Musimy posiadać bardzo ostry nóż, ponieważ jest to najtrudniejszy etap w tym daniu. Należy pamiętać aby nie przeciąć dolnej części chleba. Tak przygotowany chleb umieszczamy na blaszce wyłozonej folią.
Kroimy ser. I pokrojony ser umieszczamy w cięciach chleba. Kroimy cebulę dymkę. Rozstapiamy masło i łączymy je z makiem i cebulą i polewamy chleb.
Tak przygotowany bochenek zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 15 min w 180 C, następnie odwijamy z folii i pieczemy kolejne 10 min aż skórka zrobi się chrupiąca.
Można również dodać inne składniki jak grzyby, szynka, czosnek...sposobów jest wiele.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz