500 g marchewki
4 jajka
50 g masła
1 łyżeczka cukru
1 łyżka ostrej musztardy
150 g twarogu
1 - 2 łyżki śmietany
1/2 pęczka szczypiorki
5 -6 rzodkiewek
szczypta chili
pieprz
sól
Marchewkę obrać i zetrzeć na Multi Szatkownicy. Masło rozgrzać na patelni, dodać marchewkę, cukier, pieprz, chili i sól do smaku. Dusić 10 minut, pod koniec dodać musztardę i zostawić do schłodzenia. Dodać żółtka i dobrze wymieszać. Białka ubić dodając szczyptę soli i delikatnie, kilkoma ruchami wymieszać z marchewką. Wyłożyć masę na Silikonową Matę, wyrównać i piec 20 min. w temp. 180*C. Po upieczeniu wyrzucić na ściereczkę, drugą ściereczką przykryć na 1 -2 minuty a następnie delikatnie zdjąć papier. Twaróg zmiksować ze śmietaną ( jeżeli jest wilgotny to dać mniej śmietany). Rzodkiewkę zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno pokroić i dodać do sera. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyłożyć na przestygnięty blat z marchewki i rozsmarować. Zwinąć roladę, zawinąć w papier i schłodzić w lodówce. Zimną roladę kroić w plastry, dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz