sobota, 7 maja 2016

Czekoladowa Pralina

Składniki (6 porcji):
150g gorzkiej czekolady 
20g masła
25ml cukru
200ml kremówka (30%)
Chrupiący spód:
125g mlecznej czekolady
60g herbatników
Posypka:
30g startej czekolady
Wykonanie:
1) Rozpuścić czekoladę z masłem w kuchence mikrofalowej - 2 min., moc 360W. Odstawić na 3 min., następnie wymieszać SILIKONOWĄ ŁYŻKĄ. Wysmarować WIEŻĘ DEKOR oliwą. Ubić kremówkę na sztywną masę, dodając na końcu cukier. Połączyć śmietanę z masą czekoladową delikatnie mieszając.
2) Wypełnić masą każdy pojemnik WIEŻY DEKOR do połowy i wyrównać powierzchnię MINI SILIKONOWĄ ŁYŻKĄ. Wstawić do lodówki na czas przygotowania chrupkiego spodu.
3) Rozdrobnić herbatniki w MULTI ROZDRABNIACZU. Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej - 1,5 min., moc 360W. Odstawić na 3 min. Wymieszać z herbatnikami. WIEŻĘ DEKOR wyjąć z lodówki i wypełnić każdy pojemniczek chrupiącą masą. Nałożyć jeden pojemnik na drugim. Wstawić do zamrażalki na min. 2h przed podaniem. Wyjąć masę , zetrzeć przy pomocy OBIERACZKI UNIWERSALNEJ kawałek czekolady i posypać wierzch każdej Pralinki przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz