poniedziałek, 9 maja 2016
Miętowa bryza - owocowy drink.
Składniki:
1 litr soku jabłkowego 100%
2 szklanki wody mineralnej gazowanej
2 pęczki świeżej mięty
3 twarde czerwone jabłka
2 pomarańcze barwnik spożywczy
lód w kostkach
Przygotowanie:
Pomarańcze sparzyć wrzątkiem i wyszorować szczoteczką, jabłka dokładnie umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Obie pomarańcze i jedno jabłko pokroić w półplasterki, pozostałe jabłka rozdrobnić w Multi Rozdrabniaczu na dość duże kawałki. Miętę dokładnie umyć i osuszyć za pomocą Suszarki do Sałat. Połowę mięty rozdrobnić dokładnie w Multi Rozdrabniaczu, aby wydobyć głębszy smak i aromat, z drugiego pęczka mięty poobrywać listki (kilka zostawić do dekoracji). Wszystkie składniki umieścić w Nowa Fala Dzbanku 2l, dodać sok jabłkowy i wodę mineralną gazowaną i odstawić na godzinę do lodówki. Wodę do kostek lodu zabarwić barwnikiem spożywczym i zamrozić w Lodowcu. Przed podaniem dodać lód i spożywać, póki zimne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz