wtorek, 10 maja 2016

Kawa mrożona - Mocha Frappe.

Składniki na około 4 szklanki:
85 g ciemnej czekolady 70% kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub mocne espresso
700 ml mleka
4 łyżki lodów waniliowych plus ekstra do dekoracji
300 ml mleka podgrzewamy.
Na gorące wrzucamy połamaną czekoladę i granulki kawy lub wlewamy espresso.
Zdejmujemy z ognia i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady.
Odstawiamy na bok do ostygnięcia a następnie na 1 h do lodówki.
Schłodzone mleko czekoladowe wlewamy do Multi Rozdrabniacza.
Wlewamy pozostałe mleko i 4 łyżki lodów. Mieszamy i rozlewamy do szklanek.
Na wierzch dajemy gałkę lodów waniliowych i posypujemy czekoladą.

Kawa Mrożona - Mocha Frappe 2

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz