czwartek, 7 lipca 2016

Eko Bułeczki

Składniki na 12 bułeczek:
150g mąki razowej
200g mąki pszennej
22g świezych drożdży
200ml wody
20ml oliwy z oliwek
5g proszku do pieczenia
5g soli
3g cukru

Przygotowanie:
- drożdże rozpuścić z wodą, oliwą, cukrem u solą, dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąkę razową
- całość dokładnie wymieszać w Dużej Misce do ciasta i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
- ponownie zagnieść ciasto i podzielić na kawałki po 50 g
- formować kulki i rozłożyć je na Silikonowej Macie, pozostawiając miejsce na wyrośnięcie bułeczki
- posmarować bułeczki wodą za pomocą Silikonowego Pędzielka i ponacinać wierzch w kształcie krzyżyka lub paska
- piec w temperaturze 180 st.C przez 15 min lub do uzyskania złotego koloru.
Ekologiczne bułeczki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz