Składniki na 1 formę Silikonowe Mufiny
Przygotowanie: 5min
Pieczenie 25min tem.190C
Składniki:
60g orzechów laskowych
150 g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
75g cukru
75g masła
1 jajko
75ml mleka
150g świeżych lub rozmrożonych jagód
1 op. cukru waniliowego
Przygotowanie: 5min
Pieczenie 25min tem.190C
Składniki:
60g orzechów laskowych
150 g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
75g cukru
75g masła
1 jajko
75ml mleka
150g świeżych lub rozmrożonych jagód
1 op. cukru waniliowego
1. Rozdrobnij 20g orzechów w Rozdrabniaczu Plus i wsyp do Dużej Miski do ciasta
2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier – wymieszają Neo Silikonową Łyżką.
3. Rozpuść masło.
4. Dodaj roztopione masło, jajko, mleko i delikatnie wymieszaj Neo Trzepaczką.
5. Ustaw Silikonowe Mufiny na kratce piekarnika.
6. Wypełnij ciastem do 1/3 wysokości; następnie wsyp łyżkę stołową jagód i uzupełnij ciastem.
7. Posiekaj pozostałą ilość orzechów w Rozdrabniaczu Plus wymieszaj z cukrem waniliowym i posyp każdą mufinę.
8. Piecz 25min w nagrzanym wcześniej do 190C piekarniku.
9. Pyszne z bita śmietaną.
2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier – wymieszają Neo Silikonową Łyżką.
3. Rozpuść masło.
4. Dodaj roztopione masło, jajko, mleko i delikatnie wymieszaj Neo Trzepaczką.
5. Ustaw Silikonowe Mufiny na kratce piekarnika.
6. Wypełnij ciastem do 1/3 wysokości; następnie wsyp łyżkę stołową jagód i uzupełnij ciastem.
7. Posiekaj pozostałą ilość orzechów w Rozdrabniaczu Plus wymieszaj z cukrem waniliowym i posyp każdą mufinę.
8. Piecz 25min w nagrzanym wcześniej do 190C piekarniku.
9. Pyszne z bita śmietaną.
Rada: Jagody możesz zastąpić dowodnymi owocami np. truskawki, wiśnie, jabłka, brzoskwinie.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz