Składniki: 1 słoik dowolnego sosu pomidorowego, 2 jajka, szklanka mąki, niepełna szklanka mleka, 15 dag żółtego sera, bazylia, sól, pieprz
Przygotowanie:
- mleko wlać do kuchcika, dodać jajko, mąkę i szczyptę soli, wymieszać,
- ciasto odstawić na 15 minut, a następnie usmażyć naleśniki,
- ser zetrzeć we francuskim młynku,
- na dno ultra pro dać trochę sosu pomidorowego, położyć jeden naleśnik, posmarować sosem, posypać bazylią i serem,
- przekładać naleśniki, aż do ich wyczerpania,
- ostatnią warstwę powinien stanowić sos posypany serem i bazylią,
- tort wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać 5 minut.

Przepis w wykonaniu Pani Haliny Dziedzic
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz