piątek, 1 lipca 2016

Tort naleśnikowy

Potrzebne produktu tupperware: kuchcik, nalewka, patelnia 20 cm, silikonowa łyżka, francuski młynek, ultra pro.

Składniki: 1 słoik dowolnego sosu pomidorowego, 2 jajka, szklanka mąki, niepełna szklanka mleka, 15 dag żółtego sera, bazylia, sól, pieprz

Przygotowanie:

  • mleko wlać do kuchcika, dodać jajko, mąkę i szczyptę soli, wymieszać,
  • ciasto odstawić na 15 minut, a następnie usmażyć naleśniki,
  • ser zetrzeć we francuskim młynku,
  • na dno ultra pro dać trochę sosu pomidorowego, położyć jeden naleśnik, posmarować sosem, posypać bazylią i serem,
  • przekładać naleśniki, aż do ich wyczerpania,
  •  ostatnią warstwę powinien stanowić sos posypany serem i bazylią,
  • tort wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać 5 minut.
SAM_2873

Przepis w wykonaniu Pani Haliny Dziedzic

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz