wtorek, 5 lipca 2016

BABECZKOWY TORT JAGODOWO - CZEREŚNIOWY

Składniki na 24 babeczki:
225g masła
450g cukru
35g miodu
5 jajek
500g mąki
35g proszku do pieczenia
250g jagód
150g czereśni
700ml śmietany
300g czekolady białej
10g zmielonych czereśni
10g zmielonych borówek
Owoce i posypki do dekoracji
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i miodem, dodać ubite wcześniej Neo Trzepaczką jajka i przesianą przez Słodkiego Młynarza mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać jagody, a do drugiej pokrojone na ćwiartki czereśnie. Formę Silikonowe Babeczki napełnić do połowy (każdy otwór). Piec przez 18 min. w 180 stopniach C.
Odmierzyć 500ml śmietany i ubić ją na sztywno. Dodać roztopioną w 200ml śmietany białą czekoladą. Połowę wymieszać z rozdrobnionymi w Multi Rozdrabniaczu jagodami, a drugą z rozdrobnionymi czereśniami. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Przy użyciu Dekoratora Tuby XXL udekorować babeczkiBabeczkowy tort jagodowo - czereśniowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz