niedziela, 1 maja 2016

Ciasteczka owsiane

  • szklanka mąki pszennej
  • 4 szklanki otrąb owsianych lub innych
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 czubate łyżeczki prawdziwego kakao
  • 1 masło (miękkie)
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka gestej śmietany
dowolne bakalie i ziarna 
  • rodzynki
  • suszona żurawina
  • sezam
  • wiórki kokosowe
  • płatki migdałów
  • ziarna dyni
  • cukier puder (do posypania)
     Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, zagnieść. Z uzyskanej masy zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kuleczki, które następnie delikatnie spłaszczać. Ciasteczka ułożyć na silikonowej macie, piec na złoty kolor.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz