środa, 4 maja 2016

Kapuśniak odchudzający

  • 1,0 l rosołu
  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 10 dag ziemniaków
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
  • olej do smażenia
Przygotowanie: 
Do wrzącego rosołu wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki przy użyciu Multi Rozdrabniacza. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i majeranek. 
Gotuj ok. 5 minut. 
Boczek, cebulę i czosnek podsmaż na oleju. Kapustę posiekaj. Dodaj wszystko do rosołu i gotuj jeszcze 10 minut. 
Dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz