Składniki dla 8-10 osób:
Pierwsza warstwa
brzoskwiniowo-winogronowa:
• 2 puszki brzoskwiń
• 300 ml syropu z brzoskwiń
• 5 g żelatyny
• 10 czerwonych winogron
Druga warstwa mango-jogurtowa:
• 10 g żelatyny
• 100 ml mleka
• łyżka cukru
• 500 ml jogurtu pitnego
(smak mango, wanilia lub brzoskwinia)
Krok 1 – Przygotowanie warstwy brzoskwiniowo-winogronowej
1. Odcedzić brzoskwinie i odstawić syrop.
2. W Micro Nova Dzbanku 1 l podgrzać syrop z brzoskwiń przez 3 minuty, moc 800 W. Rozpuścić żelatynę w syropie przy pomocy Neo Trzepaczki i odstawić go.
3. Przy pomocy Silikonowego Pędzelka lekko natłuścić Lilianę i ułożyć w niej plasterki brzoskwiń oraz przekrojone na pół winogrona bez pestek. Delikatnie wlać galaretkę do formy i umieścić ją
w zamrażalce na godzinę bez przykrywania lub tak długo, aż galaretka stężeje.
Krok 2 – Przygotowanie warstwy mango-jogurtowej
1. W Micro Nova Dzbanku 1 l podgrzać mleko przez 1,5 minuty, moc 800 W. Rozpuścić żelatynę w mleku przy pomocy Neo Trzepaczki.
2. Następnie najpierw dodać cukier, a później jogurt. Przelać jogurtową galaretkę do Liliany, w której znajduje się galaretka owocowa. Mrozić przez 2 godziny lub przechowywać w lodówce przez 6 godzin,a następnie wyjąć z formy.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz