Składniki:
100 g roztopionego masła
100 g cukru
2 jajka
100 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki do pieczenia
szczypta soli
50 g ciemnej czekolady
łyżeczka gorzkiego kakao
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 C. Przy użyciu Kuchcika ubić roztopione masło i cukier. Dodać jajka i ponownie ubijać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszać przy pomocy Silikonowej Łyżki do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Umieścić Mini silikonową Babią Górę na zimnej kratce piekarnika i wlać połowę przygotowanego ciasta. W Micro Nova Dzbanek 1l umieścić czekoladę i podgrzewać ją w mikrofali przez ok 1,5 min. moc 360W. Dodać kakao wymieszać i wszystko połączyć z resztą ciasta. Wlać wszystko do Babiej Góry. Utworzyć na cieście marmurkowy wzorek poprzez kilkukrotne przeciągniecie silikonowej łyżki przez obie warstwy ciasta.
Umieścić kratkę na najniższym poziomie piekarnika i piec przez ok 30 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz