Składniki:
- 1 kg marchewki
- 30 g świeżego imbiru
- duży pęczek kolendry
- 30 ml soku z cytryny
- 60 ml oliwy z oliwek
- 75 g rodzynek
- 75 g płatków migdałowych
- 4 małe pomarańcze
- łyżka ostrej musztardy
- łyżka miodu
- łyżeczka ziaren kuminu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew obrać czy pomocy Obieraczki Pionowej z zestawu Klik - Klak a następnie zetrzeć na Fusion Tarce z Końcówką słupki lub na Tarce z pojemnikiem.
Obrać imbir i pokroić go na kawałki.
Przy użyciu Multi Rozdrabniacza, posiekać imbir i kolendrę.
Dodać sok z cytryny, musztardę, miód, oliwę z oliwek, sól, pieprz
i połączyć ze sobą przy użyciu Mini Silikonowej Łyżki.
Przy pomocy Nożyka do cytrusów, obrać pomarańcze, pokroić je
na ćwiartki, a następnie w plasterki.
Dodać zawartość z Multi Rozdrabniacza do startej marchwi oraz
plasterki pomarańczy, nasiona kuminu, rodzynki i wymieszać
wszystkie składniki przy pomocy Neo Łyżki do mieszania.
Odstawić na co najmniej 15 minut.
Przed podaniem płatki migdałów uprażyć na suchej patelni,
a następnie wymieszać z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz