• 200 g białej kapusty
• 1 ½ łyżeczki soli
• mango
• czerwona papryka
• 150 ml świeżego soku
z pomarańczy
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki miodu
• 1 łyżka musztardy
• 2 łyżki wody
• liście bazylii
• 1 cebulka dymka
1. Białą kapustę poszatkować przy użyciu Multi Szatkownicy.
2. Poszatkowaną kapustę wymieszać z łyżeczką soli i ugniatać, aby puściła wodę i zmiękła. Obrać mango, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w kostkę, a następnie poszatkować paprykę w pierścienie przy użyciu Multi Szatkownicy.
3. W Shakerze 600 ml połączyć świeży sok wyciśnięty z pomarańczy, oliwę z oliwek, miód, musztardę, wodę i pół łyżeczki soli.
4. Przygotowany dressing oraz liście bazylii dodać do sałatki.
5. Przed podaniem, dymkę posiekać w krążki i posypać nią sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz