poniedziałek, 22 sierpnia 2016

Torciki malinowe.

Składniki na 6 porcji:

 1 ciemny spód biszkopta
 300 g malin
 3-4 płaty żelatyny
 200 g serka waniliowego
 50-60 g cukru
 1 łyżka cukru waniliowego
 1 łyżka soku z cytryny
 1 łyżka brandy
 250 g śmietany 30%
 75 g białej czekolady
 odrobina oleju słonecznikowego

Za pomocą Wieży Dekor wyciąć sześć krążków ze spodów z biszkopta. Odłożyć 6 malin do dekoracji.Pozostałe maliny zmielić i przetrzeć przez Sitko Shinua. Żelatynę pozostawić do napęcznienia w zimnej wodzie. Wymieszać malinową masę, serek waniliowy, cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Wycisnąć żelatynę i wymieszać z brandy na średnim ogniu (żelatyna nie może wrzeć).Z płynną żelatyną wymieszać najpierw 4 łyżki masy, a następnie całość wymieszać. Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą masą. Dwa komplety Wieży Dekor natłuścić odrobiną oleju słonecznikowego przy użyciu Silikonowego Pędzelka. Następnie przelać masę. Położyć jeden krążek biszkoptowy i lekko docisnąć. Następnie pojemniki ustawić w wieżyczkę, zamknąć i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Torciki wyjąć na talerz, powierzchnię ozdobić wiórkami białej czekolady i pozostałymi malinami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz