Składniki na 6 porcji:
1 ciemny spód biszkopta
300 g malin
3-4 płaty żelatyny
200 g serka waniliowego
50-60 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka brandy
250 g śmietany 30%
75 g białej czekolady
odrobina oleju słonecznikowego
Za pomocą Wieży Dekor wyciąć sześć krążków ze spodów z biszkopta. Odłożyć 6 malin do dekoracji.Pozostałe maliny zmielić i przetrzeć przez Sitko Shinua. Żelatynę pozostawić do napęcznienia w zimnej wodzie. Wymieszać malinową masę, serek waniliowy, cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Wycisnąć żelatynę i wymieszać z brandy na średnim ogniu (żelatyna nie może wrzeć).Z płynną żelatyną wymieszać najpierw 4 łyżki masy, a następnie całość wymieszać. Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą masą. Dwa komplety Wieży Dekor natłuścić odrobiną oleju słonecznikowego przy użyciu Silikonowego Pędzelka. Następnie przelać masę. Położyć jeden krążek biszkoptowy i lekko docisnąć. Następnie pojemniki ustawić w wieżyczkę, zamknąć i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Torciki wyjąć na talerz, powierzchnię ozdobić wiórkami białej czekolady i pozostałymi malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz