Składniki:
1 główka kapusty pekińskiej lub innej ulubionej sałaty
1 duży pęczek rzodkiewek
1-2 świeże ogórki
1 mała cebula biała lub czerwona
20 dag pomidorków koktajlowych
1 opakowanie kiełków rzodkiewki
2-3 łyżki soku z cytryny
kilka łyżek oleju
cukier, sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Liście sałaty opłukać i wysuszyć w Suszarce do Sałaty. Pokroić lub porwać w drobne kawałki. Rzodkiewkę pokroić na ćwiartki, ogórki na plasterki, cebulę drobno posiekać, a pomidorki koktajlowe pozostawić w całości. Całość wymieszać ze sobą. Doprawić sokiem z cytryny, Wymieszać z olejem i przyprawami. Przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz