Składniki:
- łyżka sosu Worcestershire
- łyżka oleju słonecznikowego
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 4 piersi kurczaka
- sól i pieprz
- 300 g makaronu penne
- ząbek czosnku
- 4-5 gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 jajka na twardo
- 250 g pomidorków koktajlowych
- główka sałaty rzymskiej
- 75 g parmezanu
- 100 g grzanek
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 250 C.
W Miseczce Świeża Czwórka 300 ml połączyć sos Worcestershire, olej słonecznikowy i łyżkę musztardy. Piersi z kurczaka posmarować przygotowaną marynatą przy pomocy Silikonowego Pędzelka. Umieścić je w Ultra Pro 2 l doprawić solą i pieprzem, przykryć Pokrywką 800 ml i piec przez 20 min a następnie wystudzić.
Makaron ugotować. Czosnek obrać i posiekać razem z natką pietruszki w Multi Rozdrabniaczu. Dodać sok z cytryny, łyżkę musztardy, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz i połączyć składniki.
Jajka na twardo obrać ze skorupki i pokroić w ćwiartki.
Pomidorki koktajlowe pokroić na pół.
Sałatę rzymską umyć i wysuszyć w Suszarce do Sałat. Pokroić ją na paski.
Upieczone piersi kurczaka pokroić w cienkie paski.
W Maximilianie 4,5l wymieszać sałatę, makaron, pomidorki, kurczaka i sos przygotowany w Multi Rozdrabniaczu. Doprawić solą i pieprzem.
Parmezanowe płatki przygotować przy pomocy Klik Klaka (zielona końcówka)
Sałatę podawać z jajkiem, grzankami i parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz