Pudding ryżowy wykonany w Ryżowym Garnuszku 

Składniki:
- 150 g ryżu
- ok. 400 ml mleka (może być kokosowe, migdałowe, sojowe, co kto lubi)
- 1 łyżka cukru
- parę malin ( wybór dodatków również dowolny
)
- 150 g ryżu
- ok. 400 ml mleka (może być kokosowe, migdałowe, sojowe, co kto lubi)
- 1 łyżka cukru
- parę malin ( wybór dodatków również dowolny

Ryż umieszczam w Ryżowym Garnuszku, zalewam mlekiem i dodaję cukier. Mieszam składniki. Przykrywam Ryżowy Garnuszek i gotuję do miękkości (prawie do rozgotowania). Gdy ryż wchłonie mleko, bez obaw można je ponownie dolać. Potrawa jest gotowa, gdy ryż osiągnie kremową konsystencję. Gdy Pudding jest gotowy odstaw go do ostudzenia a na noc włóż do zamrażarki, chyba że ktoś woli go na ciepło to można jeść od razu
Dekorujemy malinami lub dowolnymi dodatkami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz