czwartek, 19 maja 2016

Fasolka w sosie pomidorowym.

Składniki:

- 3 puszki czerwonej fasolki w puszce
- 2 koncentraty pomidorowe lub 2 kartony soku pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- ryż
- olej
- żółty ser

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać olej, dorzucić odcedzoną fasolkę i koncentraty pomidorowe. Jeżeli wykorzystujemy sok pomidorowy wówczas musimy dłużej gotować, aby woda z soku wyparowała. Jeżeli korzystamy z koncentratu wówczas dodajemy odrobinę wody, wystarczy tyle ile potrzeba do wypłukania słoiczków po koncentracie. Dodajemy ketchup i gotujemy przez chwilę, aby składniki przeszły swoimi aromatami. W tym samym czasie gotujemy ryż.

Podajemy ryż polany sosem i przybieramy startym serem.

Również do fasolki można dodać kukurydzę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz