- 1/4 główki czerwonej kapusty
- łyżka oliwy
- 20 dag pieczarek
- 10 dag młodego szpinaku
- włoszczyzna
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek koperku
- pół łyżeczki kuminu
- łyżeczka soli
- łyżeczka kolendry w ziarnach
Przygotowanie:
Obraną włoszczyznę zalewamy zimną wodą i gotujemy wywar z warzyw. Kapustę, cebulę i czosnek kroimy w Multi Rozdrabniaczu i podsmażamy na łyżce oliwy. Bulion odcedzamy i dodajemy do podsmażonej kapusty. Zupę przyprawiamy solą i uprażonymi na patelni ziarnami kolendry, a także kuminem. Gotujemy ok 40 min aż warzywa zmiękną. Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy na 10 min przed zakończeniem gotowania. Po kolejnych 5 minutach dodajemy szpinak i koperek.
Zupa jest przepyszna. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz