wtorek, 24 maja 2016

Jajeczny kotlecik.

Składniki:

- 6 jaj gotowanych
- 2 dkg masła
- 5 dkg cebulki
- szklanka bułki tartej
- 1/2 szklanki mleka
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo jajka rozdrobnić w Multi Rozdrabniaczu. Cebulkę pokroić w Rozdrabniacz Plus i zeszklić na maśle.

Do miski wlać mleko, wsypać bułkę tartą dodać jajka i cebulkę. Wymieszać wszystko na gładką masę. Posolić i popieprzyć.


Formować klopsiki i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.

Jest to fajne danie dla wegetarian. Zamiast cebulki można dodać szczypiorek, koperek, pietruszkę a także inne dodatki wedle gustu. Dobre są również z pieczarkami, które zostały wcześniej pokrojony i podsmażone.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz