Składniki:
- 6 jaj gotowanych
- 2 dkg masła
- 5 dkg cebulki
- szklanka bułki tartej
- 1/2 szklanki mleka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka rozdrobnić w Multi Rozdrabniaczu. Cebulkę pokroić w Rozdrabniacz Plus i zeszklić na maśle.
Do miski wlać mleko, wsypać bułkę tartą dodać jajka i cebulkę. Wymieszać wszystko na gładką masę. Posolić i popieprzyć.
Formować klopsiki i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.
Jest to fajne danie dla wegetarian. Zamiast cebulki można dodać szczypiorek, koperek, pietruszkę a także inne dodatki wedle gustu. Dobre są również z pieczarkami, które zostały wcześniej pokrojony i podsmażone.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz