Składniki:
3 pomarańcze
3 łyżki cukru trzcinowego
1 pęczek bazylii
2 laski cynamonu
1,5 litra wody źródlanej
3 pomarańcze
3 łyżki cukru trzcinowego
1 pęczek bazylii
2 laski cynamonu
1,5 litra wody źródlanej
Wykonanie:
Pomarańcze umyć i sparzyć. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, pozostałe pokroić w plasterki. Pomarańcze, sok, listki bazylii i laski cynamonu umieścić w Dzbanku Nowa Fala. Zalać schłodzoną wodą źródlaną. Dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym.
Pomarańcze umyć i sparzyć. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, pozostałe pokroić w plasterki. Pomarańcze, sok, listki bazylii i laski cynamonu umieścić w Dzbanku Nowa Fala. Zalać schłodzoną wodą źródlaną. Dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz