Składniki:
2 zielone jabłka
60 g ciasteczek Oreo
30 g mąki
2 cukierki Krówka
5 ml wody
2 zielone jabłka
60 g ciasteczek Oreo
30 g mąki
2 cukierki Krówka
5 ml wody
Sposób przygotowania:
Jabłka umyć i za pomocą Drylownicy wydrążyć w nim otwór, pozbywając się gniazda nasiennego. Górę lekko ściąć, aby powstało miejsce na kruszonkę. Ciasteczka zmielić w Rozdrabniaczu Plus i nadziać mini jabłko. Krówki zmielić z wodą i mąką i przykryć jabłko od góry. Piec w nagrzanym do 160oC piekarniku przez 20min.
Jabłka umyć i za pomocą Drylownicy wydrążyć w nim otwór, pozbywając się gniazda nasiennego. Górę lekko ściąć, aby powstało miejsce na kruszonkę. Ciasteczka zmielić w Rozdrabniaczu Plus i nadziać mini jabłko. Krówki zmielić z wodą i mąką i przykryć jabłko od góry. Piec w nagrzanym do 160oC piekarniku przez 20min.
Porada praktyczna:
Aby jabłko równomiernie się wypiekło i nie pękło należy je przed pieczeniem ponakłuwać dość gęsto, (co 2cm). Do przepisu można użyć dowolnego jabłka.
Aby jabłko równomiernie się wypiekło i nie pękło należy je przed pieczeniem ponakłuwać dość gęsto, (co 2cm). Do przepisu można użyć dowolnego jabłka.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz