piątek, 6 maja 2016

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim - grill

Składniki:
- 5 ziemniaków 
- 150 g boczku wędzonego
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- sos tatarski
- szczypior
- pieprz

Oczywiście ilość produktów należy dostosować do ilości osób :). 

Wykonanie:
Ziemniaki umyć, pokroić i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty w Mr Czosnku czosnek i całość wymieszać. 
Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć je i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec na grillu do miękkości. Podawać z sosem tatarskim posypane obficie szczypiorkiem.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz