niedziela, 19 czerwca 2016

Lody bananowo - jagodowe

Składniki na masę jagodową:
200 g mrożonych jagód
50 g cukru pudru
200 ml śmietanki 30%
Składniki na masę bananową:
2 banany (ok. 150 g)
1 łyżka miodu
200 ml śmietanki 30%
Banany pokroić w cienkie plasterki, Nie większe niż 0,5 cm. Włożyć do pojemnika Świeży Mróz i schłodzić w zamrażarce przez 3 godziny. 
Jagody umieścić w Extra Szefie i rozdrobnić za pomocą ostrzy. Wsypać cukier i wlać śmietankę, połączyć. Przełożyć do pojemnika Świeży Mróz i odłożyć do lodówki. 
W tym czasie przygotować mieszankę bananową. 
Zamrożone banany rozdrobnić w Extra szefie z ostrzami, wymieszać z miodem i śmietanką. 
Masę jagodową połączyć z masą bananową. Łyżką do lodów nałożyć porcje do miseczek. Ozdobić owocami i listkami mięty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz