Składniki:
100ml świeżo wyciśniętego soku z mandarynek z miąższem
starta skórka z jednej mandarynki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru
300ml kefiru naturalnego
100ml świeżo wyciśniętego soku z mandarynek z miąższem
starta skórka z jednej mandarynki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru
300ml kefiru naturalnego
Wykonanie:
Sok z mandarynek wyciskamy za pomocą Wyciskarki Fusion do cytrusów, skórkę z mandarynki ścieramy używając Pomocy Kuchennej.
Sok, startą skórkę i kefir mieszamy w Extra Szefie z mieszadłem. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
Masę wlewamy do foremek Tuptusie Lodowe Pingwiny.
Wstawiamy do zamrażarki na ok 4 godziny.
Sok z mandarynek wyciskamy za pomocą Wyciskarki Fusion do cytrusów, skórkę z mandarynki ścieramy używając Pomocy Kuchennej.
Sok, startą skórkę i kefir mieszamy w Extra Szefie z mieszadłem. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
Masę wlewamy do foremek Tuptusie Lodowe Pingwiny.
Wstawiamy do zamrażarki na ok 4 godziny.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz