Składniki:
-100 ml mocno schłodzonej
śmietany kremówki 36%,
- 50 ml mleka kokosowego
- 400 g jogurtu typu greckiego
- 4-5 łyżek łyżki cukru pudru
(lub więcej do smaku)
- pół łyżeczki cukru waniliowego
- 60 g twardej czekolady
do dekoracji: wiórki kokosowe
surowe lub uprażone z cukrem,
posypka czekoladowa
Za pomocą Extra Szefa połączyć na gładką masę jogurt i mleko
kokosowe. W Kuchciku ubić śmietanę kremówkę i oba rodzaje cukru.
Gdy śmietana mocno zgęstnieje połączyć ją delikatnie ze
zmiksowanym jogurtem, dodać posiekaną na drobne kawałeczki
czekoladę i delikatnie wymieszać. Napełnić Liliputki uważając, aby
nie pozostawiać wolnych przestrzeni odstawić na minimum
3 godziny do zamrażalki.
Po wyjęciu z zamrażalnika pojemniczki zanurzyć w gorącej wodzie,
aby łatwiej było wyjąć lody i natychmiast obsypać ulubioną posypką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz