• 9 kromek chałki, słodkiej bułki lub pszennego chleba tostowego o grubości
około 1 cm
•pół szklanki mleka kokosowego lub migdałowego (można zastąpić zwykłym
mlekiem)
•3 jajka
•pół łyżeczki cukru waniliowego
• masło lub olej do smażenia
•szczypta soli
Bita śmietana
•1 opakowanie bitej śmietany w proszku i 200 ml mleka
Przygotowanie
Do Kuchcika wbić jajka, dodać mleko, cukier waniliowy, sól i dokładnie
wymieszać. Przelać masę jajeczną na głęboki talerz.
Niewielką ilość masła rozgrzać na patelni, kromki pieczywa zamaczać z obu
stron w masie jajecznej i smażyć na patelni po około 2-3 minuty z każdej
strony, aż tosty nabiorą złotego koloru.
W Kuchciku ubić śmietanę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na każdym z tostów położyć ulubione owoce i za pomocą Finezji Dekorator
ozdobić bitą śmietaną. Podawać gorące

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz