środa, 31 sierpnia 2016

Ciasto czekoladowe na oranżadzie.

Jest to przepis na ciasto, które nie dość, że jest łatwe w wykonaniu to jeszcze zawsze wychodzi :)

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka pokruszonych herbatników
- 3 jajka
- 150 g rozpuszczonego masła
- 1 szklanka oranżady

Przygotowanie:

2 szklanki mąki wsypujemy do Miski do ciasta. Dodajemy 1 szklankę cukru, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Do innej miski wrzucamy 3 jajka, 150g roztopionego masła i 1 szklankę oranżady. Wszystko dokładnie miksujemy. Cały czas mieszając dodajemy suche składniki. Do powstałej masy dodajemy pokruszone herbatniki. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy lub silikonowej formy. Pieczemy w temperaturze 180 C (góra - dół) przez ok 50 minut. Polewamy czekoladową polewą.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz