Składniki na 6 foremek Wieży Decor
150 g kaszy bulgur
170 g czekolady deserowej lub mlecznej
70 ml likieru Amaretto
70 g miękkiego masła
4-5 łyżeczek cukru pudru
5 łyżeczek orzechów włoskich
5 łyżeczek migdałów
kilka kropli ekstraktu migdałowego
sos czekoladowy i kilka czereśni do dekoracji
W Ryżowym Garnuszku Maxi ugotować do miękkości kaszę bulgur - ok 7 minut. Połamaną na małe kawałki czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem masła w Micro Nova Dzbanuszek 1l przez ok 1 min moc 600 W. Po czym dokładnie mieszamy Neo Silikonową Łyżką aż składniki się połączą.
Orzechy włoskie i migdały siekamy w Rozdrabniaczu Plus i mieszamy z cukrem pudrem.
Kaszę bulgur i wszystkie pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dosładzamy. Przygotowaną masą napełniamy Wieżę Decor i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Przed podaniem polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy czereśnią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz