piątek, 5 sierpnia 2016

Tosty z cukini - zdrowe i dietetyczne.

Na tarce o dużych oczkach ścieramy 1 dużą cukinię. Trzemy ją na sicie, aby pozbyć się nadmiaru wody. Startą cukinię wyciskamy, aby osuszyć cukinię. Wkładamy do miski i dodajemy 2 jajka, starty parmezan, szklankę maki i doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy. Na silikonowej macie układamy przy pomocy dużej łyżki powstałe ciasto w formie tostów. Pieczemy 15 minut w 180 C. Wyciągamy z piekarnika i układamy na jednej części plasterki żółtego sera, plasterek szynki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, pietruszkę, doprawiamy pieprzem. Na koniec przykrywamy drugą częścią, tworząc w ten sposób cukiniowe kanapki. Pieczemy jeszcze 5 minut w 180 C.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz