czwartek, 29 września 2016

Warzywa z rozmarynem.

Składniki:

- 1 czerwona cebula
- 200 g marchewki
- 300 g pasternaku
- 600 g dyni
- 500 g ziemniaków
- 200 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 45 ml oliwy z oliwek
- 50 g rodzynek
- 80 g migdałów
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 220 C. Wszystkie warzywa oprócz grzybów obrać i umyć. Marchew przekroić wzdłuż a pasternak na ćwiartki. Przy użyciu Multi Szatkownicy ziemniaki pokroić w plastry, wypłukać i osuszyć. Przy pomocy Universal Noża Uniwersalnego pokroić pieczarki w plastry a cebulę w krążki. Marchewkę, pasternak, cebulę ziemniaki, ząbki czosnku i rozmaryn umieścić w Ultra Pro 3,3l. Dodać oliwę z oliwek, wymieszać, przykryć i piec w piekarniku przez 25 min. Przy pomocy Multi Szatkownicy pokroić dynię w plastry. Do Ultra Pro dodać dynię, pieczarki, rodzynki i migdały. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i piec w piekarniku bez przykrycia ok 45 min w temp. 220 C. W połowie pieczenia wymieszać wszystko. Podawać z ryżem ugotowanym w Ryżowym Garnuszku Maxi.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz