wtorek, 4 października 2016

Ciasto czekoladowe z mikrofali.

Składniki na 6 osób:

- 125 g tabliczki czekolady połamanej w kostkę.
- 125 g miękkiego masła
- 120 g cukru
- 3 jajka
- 150 g mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Lukier:

- 200 g tabliczki czekolady - połamana w kostkę
- 50 ml mleka

Przygotowanie:

Umieść masło i czekoladę w Micro Nova 2,25 l przykryć i podgrzać w mikrofali przez 2 minuty (600W). Wyjąć naczynie z mikrofalówki i mieszać masę przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki. Dodać cukier i jajka. W Dużej Misce do Ciasta 3 l połączyć mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Dodać mąkę z dodanymi do niej składnikami do rozpuszczonej z masłem czekolady. Wszystko wymieszać. Piec w mikrofalówce bez pokrywki przez 5 minut. Ostudzić ciasto przez 10 minut przed wyjęciem go z naczynia.

Lukier:

W Micro Nova Dzbanek 1l przygotować lukier łącząc jego składniki i podgrzewać 1,5 minuty. Odstawić i ostudzić. Polukrować ciasto przy użyciu Neo Szpatułki.

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz