SKŁADNIKI
DLA 6 OSÓB
• 180 g
białej czekolady
• dojrzałe
awokado
• 50 ml
gęstej śmietany
• 4 białka
• 50 g
gorzkiej czekolady (50-55% kakao)
PRZYGOTOWANIE
1. Białą
czekoladę połamać na kawałki, umieścić w Micro Fondue i gotować
w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty, moc 600 W. Odstawić na 2 minuty.
2. Awokado
przekroić na pół i usunąć z niego pestkę. Przy pomocy łyżki stołowej wyjąć
miąższ awokado i umieścić go w Multi Rozdrabniaczu. Dodać
gęstej śmietany i wymieszać.
3.
Przełożyć masę do Candy Plus 2 l, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać
składniki
przy
pomocy Neo
Silikonowej Łyżki.
4. Białka
ubić na sztywno przy pomocy Kuchcika.
5. Przy
pomocy Neo
Silikonowej Łyżki wymieszać połowę ubitych białek z masą czekoladową.
Gdy
składniki połączą się w gładką masę, dodać resztę ubitych białek.
6. Mus
podzielić na 6 porcji i udekorować go płatkami gorzkiej czekolady
przygotowanych przy pomocy Klik Klaka (zielona końcówka carpaccio).
Chłodzić w
lodówce co najmniej 1-2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz