czwartek, 27 października 2016

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY I AWOKADO

SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB 
• 180 g białej czekolady
• dojrzałe awokado
• 50 ml gęstej śmietany
• 4 białka
• 50 g gorzkiej czekolady (50-55% kakao)

 PRZYGOTOWANIE

1. Białą czekoladę połamać na kawałki, umieścić w Micro Fondue i gotować w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty, moc 600 W. Odstawić na 2 minuty.
2. Awokado przekroić na pół i usunąć z niego pestkę. Przy pomocy łyżki stołowej wyjąć miąższ awokado i umieścić go w Multi Rozdrabniaczu. Dodać gęstej śmietany i wymieszać.
3. Przełożyć masę do Candy Plus 2 l, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać składniki
przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki.
4. Białka ubić na sztywno przy pomocy Kuchcika.
5. Przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki wymieszać połowę ubitych białek z masą czekoladową.
Gdy składniki połączą się w gładką masę, dodać resztę ubitych białek.
6. Mus podzielić na 6 porcji i udekorować go płatkami gorzkiej czekolady przygotowanych przy pomocy Klik Klaka (zielona końcówka carpaccio).
Chłodzić w lodówce co najmniej 1-2 godziny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz