SKŁADNIKI NA
20 KOKOSANEK
• 50 g gorzkiej czekolady
• 2 białka
jajek
• 50 g
cukru
• 100 g
wiórków kokosowych
• szczypta
soli
PRZYGOTOWANIE
1.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
2.
Czekoladę pokroić na kawałki przy
pomocy Noża SzefaKuchni.
3. Białka
ubić na sztywno w Kuchciku,
dodać
cukier i ubijać jeszcze przez kilka
sekund.
4. Dodać
wiórki kokosowe, sól oraz
kawałki
czekolady, a następnie wymieszać
przy
pomocy Neo
Silikonowej Szpatułki.
5. Silikonową Matę Premium umieścić
na zimnej
kratce piekarnika.
6.
Uformować 20 małych, okrągłych
kokosanek,
a następnie delikatnie
spłaszczyć
je palcami i umieścić na macie.
7. Piec przez 10 minut i podawać po
wcześniejszym wystudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz