środa, 26 października 2016

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ.

SKŁADNIKI NA 20 KOKOSANEK
• 50 g gorzkiej czekolady
• 2 białka jajek
• 50 g cukru
• 100 g wiórków kokosowych
• szczypta soli


PRZYGOTOWANIE
1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
2. Czekoladę pokroić na kawałki przy
3. Białka ubić na sztywno w Kuchciku,
dodać cukier i ubijać jeszcze przez kilka
sekund.
4. Dodać wiórki kokosowe, sól oraz
kawałki czekolady, a następnie wymieszać
przy pomocy Neo Silikonowej Szpatułki.
na zimnej kratce piekarnika.
6. Uformować 20 małych, okrągłych
kokosanek, a następnie delikatnie
spłaszczyć je palcami i umieścić na macie.
7. Piec przez 10 minut i podawać po wcześniejszym wystudzeniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz