czwartek, 10 listopada 2016

Batoniki fitness

Składniki:

- 2 szklanki płatków owsianych
- 50-60 g rodzynek
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g migdałów
- 50 g kandyzowanych skórki pomarańczowej
- 1/3 szklanki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 2 jajka roztrzepane
- 2-4 łyżki stołowe oleju


Przygotowanie:

W Rozdrabniaczu Plus posiekać orzechy. Przy pomocy Francuskiego Młynka migdały posiekać najdrobniej jak to jest tylko możliwe. Przesypać wszystko do Maximiliana Junior. Dodać wszystkie składniki i wymieszać. Powstałą masę przełożyć do Ultra Pro 3,3 l i mocno ugnieść nie pozostawiając wolnej przestrzeni, Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez ok 20 minut. Po upieczeniu pokroić.

Jeżeli jesteś zainteresowany/a produktami Tupperware zapraszam do kontaktu.

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz