Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 250 ml śmietany płynnej 36%
- 40 g cukru pudru (+ do posypania)
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
- 250 g świeżych malin
(maliny mogą być zastąpione innymi
owocami sezonowymi)
1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C.
2. Rozwiń ciasto francuskie, rozwałkuj je, a następnie wytnij
kształt kwiatka za pomocą Foremek do ciasta.
3. Silikonową Matę połóż na zimnej kratce z piekarnika. Wycięte kształty
rozłóż na Silikonowej Macie. Posyp cukrem pudrem i piecz przez 12-13 min.
w temp. 200 °C. Po ostygnięciu przetnij ciastko na pół.
4. Śmietanę ubij w Kuchciku, dodaj cukier puder i cukier waniliowy
i dalej ubijaj.
5. Przy pomocy Finezja Dekoratora wyciśnij bitą śmietanę na dolną część
ciastka, ułóż maliny na bitej śmietanie, a następnie przykryj drugą połową
ciastka. Serwuj od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz