sobota, 21 maja 2016

Ziemniaczane hot dogi

Składniki:

- ziemniaczane puree ( w zależności ile wyjdzie z ugotowanych ziemniaków to tak +- 2 szklanki)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki ( jeżeli wyjdzie więcej puree to wówczas należy dodać więcej mąki)
- sól, pieprz,
- 4 parówki
- bułka tarta
- olej

Przygotowanie:

Puree doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagniatamy z mąką i jajkiem. Wykonujemy do tego momentu wszystkie czynności jak do przygotowywania kopytek ;).

Z parówek usuwamy osłonki, przekrawamy na pół i obklejamy grubo przygotowanym ciastem formując z nich podłużne wałeczki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron do uzyskania brązowego koloru.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz