- 500 g mąki pszennej lub tortowej
- 1 niepełna szklanka wrzącej wody (około 230 - 240 mililitrów)
- 4-5 łyżek oleju
- 1 jajko roztrzepane
- 1 płaska łyżeczka soli
- 300-400 g ulubionych owoców sezonowych
Przygotowanie
Do Dużej Miski do Ciasta wsypać mąkę, zalać wrzącą osoloną wodą i rozmieszać. Kiedy mąka przestygnie dodać jajko i olej, ponownie rozmieszać, a następnie na Silikonowej Macie Premium wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozwolić mu odpocząć około 30 minut. Ciasto podzielić na 2 lub 3 części i rozwałkować Wałkiem do ciasta na grubość około 2 milimetrów. Za pomocą spodniej części Multi Pierożka wyciąć pierogi, nałożyć owoce, umieścić w Multi Pierożku i docisnąć aby się skleiły. Pierogi wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 4-5 minut od wypłynięcia.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz