czwartek, 18 sierpnia 2016

Gofry na pikantnie.

Składniki na 8 gofrów:
5 ml proszku do pieczenia 
125 g mąki 
2 ml soli  
3 jajka oddzielnie żółtko i białko
125 ml mleka
75 ml piwa
30 ml oleju
pieprz

Sposób przygotowania:
W Candy Plus wymieszać razem: żółtka, mleko, mąkę sól, pieprz i proszek do pieczenia używając Neo Trzepaczki. W Shakerze Plus dokładnie wymieszać piwo z olejem, aż do połączenia obu składników. 
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć je z przygotowaną masą.
2 Formy Silikonowe Gofry umieścić na wyjętym z piekarnika ruszcie. Za pomocą Neo Mini Chochelki wypełnić je ciastem. Piec w nagrzanym do 220 ° C piekarniku, przez 12-13 min.
Upieczone gofry usunąć z formy i piec na ruszcie jeszcze przez 3-4 min
Podawać z dowolnymi dodatkami: poduszoną kiełbasą, pastą z łososia, tapenade z oliwek, lub innymi dowolnymi dodatkami takimi jak tzatziki czy humus.
Gofry pikantne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz