5 ml proszku do pieczenia
125 g mąki
2 ml soli
3 jajka oddzielnie żółtko i białko
125 ml mleka
75 ml piwa
30 ml oleju
pieprz
Sposób przygotowania:
W Candy Plus wymieszać razem: żółtka, mleko, mąkę sól, pieprz i proszek do pieczenia używając Neo Trzepaczki. W Shakerze Plus dokładnie wymieszać piwo z olejem, aż do połączenia obu składników.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć je z przygotowaną masą.
2 Formy Silikonowe Gofry umieścić na wyjętym z piekarnika ruszcie. Za pomocą Neo Mini Chochelki wypełnić je ciastem. Piec w nagrzanym do 220 ° C piekarniku, przez 12-13 min.
Upieczone gofry usunąć z formy i piec na ruszcie jeszcze przez 3-4 min
Podawać z dowolnymi dodatkami: poduszoną kiełbasą, pastą z łososia, tapenade z oliwek, lub innymi dowolnymi dodatkami takimi jak tzatziki czy humus.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz