środa, 17 sierpnia 2016

Warzywa w pietruszkowym pesto.

2 duże marchewki
3 małe cukinie

Pietruszkowe Pesto:

3-4 gałązki pietruszki
2 łyżki orzeszków pini
2 łyżki startego sera parmezan
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Umyć warzywa a następnie za pomocą Klik Klak obrać marchewkę. Pokroić cukinię i marchewkę wzdłuż w cienkie plastry. Do Makaronowego Garnuszka wlać 400 ml wody, umieścić w nim warzywa i wstawić do mikrofalii. Gotować 5-8 min moc 800 W. Po ugotowaniu odstawić na 5 minut.
Za pomocą Rozdrabniacza Plus posiekać pietruszkę i orzeszki pini. Dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz, a także starty parmezan. Wymieszać z warzywami. 

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz