Składniki:
- Duże opakowanie herbatników
- chrupki śniadaniowe Kangus
Krem:
- Śmietanka 30% (250 ml) KONIECZNIE Z LODÓWKI!!!
- 1 tabliczka białej czekolady
- 2 łyżki serka mascarpone (opcjonalnie)
Polewa:
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
Białą czekoladę rozpuszczamy w Micro Nova Dzbanuszek w mikrofali przez 1-2 min. Studzimy. Śmietanę ubijamy przy pomocy Kuchcika na sztywno dodajemy w trakcie serek mascarpone. Wlewamy czekoladę i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dosypujemy chrupek śniadaniowych. Na Macie Silikonowej Premium układamy herbatniki a na nie wykładamy przygotowaną masę. Przykrywamy herbatnikami. Ponownie w Micro Nova roztapiamy mleczną czekoladę, którą polewamy powstałe ciasteczka. Gotowy deser wstawiamy do lodówki.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz