Składniki na 2 foremki Micro Babeczki:
•30 g ananasa
•1 jajko M
•2 łyżki cukru (± 30 ml)
•1 łyżeczka rum (± 5 ml)
•2 łyżki mąki (± 30 ml)
•½ łyżeczki proszku do pieczenia (± 2 ml)
•3 łyżki wiórków kokosowych (± 45 ml)
•1 łyżka oleju słonecznikowego (± 15 ml)
Lukier:
•75 g serka mascarpone
•2 łyżki wiórków kokosowych (± 30 ml)
•2 łyżki cukru pudru (± 30 ml)
Sposób przygotowania:
1. Przy użyciu Universal Noża Uniwersalnego pokroić drobno ananasa.
2. W Candy Plus 1,25 l wymieszać jajko z cukrem i dodać ananasa i pozostałe składniki i ponownie wymieszać.
3. Rozlać masę w 2 foremki Micro Babeczki i piec w kuchence mikrofalowej przez 2 min., moc 600 W.
Pozostawić do odstawienia na 5 min. i wyjąć z foremek przy użyciu Mini Silikonowej Łyżki.
4. Wymieszać składniki na lukier Mini Silikonową Łyżką i udekorować Micro Babeczki Pina Colada.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz